Tilbage til oversigt

(13)    2016-03-27

Påskehygge

Påskelørdag bragte flot solskin, blæst og hjælpsomme gæster til Hinge. Martin og hans 3 kvikke unger gik med os i haven, og i fælleskab fik vi udrettet en masse: Lars fræsede græsset op langs Paradisæblehækken, og Martin rev det grundigt igennem så jeg kunne nøjes med at køre tørvestykkerne væk.

Silas og Karen flyttede sten og samlede gamle grene sammen inde på nabogrunden, og med lidt møje fik de dem bugseret ned i havens fjerneste ende, så vi kunne brænde dem af sidst på dagen. Imens kørte Lars og Elias på genbrugspladsen for at tømme traileren, og derefter til savværket for at fylde den op igen med dejlig lærkeflis. Ved fælles hjælp fik vi allerede inden frokost fordelt hele læsset rundt om hønsegården og mellem planterammerne i urtehaven. Lækkert - så er det igen muligt at gå tørskoet omkring, når jeg snart skal til at så de første urter!

I drivhuset er de første kålplanter spiret frem, og de fleste af tomat- og chilliplanterne overlevede natten til fredag, som bød på 4 minusgrader. Heldigvis havde jeg reserver inden døre, som får lov at blive der lidt endnu, så vi er på den sikre side:)

En pose læggekartofler er sat til forspiring, for Lars har fræset et stykke jord nederst i haven. Det skulle være en god måde at få et gammelt ukrudtsbed opgraderet til god havejord - for kartoflerne skal jo luges og hyppes for at give bonus.

Dagen blev afsluttet med blæsevejrsbål, tiltrængt brusebad til alle mand og lækker lammesteg med spændende tilbehør, som Martin og Karen stod for. Tøsen havde hjemmefra bestemt at vi skulle have smørstegte rosenkål - og hun spiste selv hele 20 hoveder med største fornøjelse!

God Påske - Susanne

 
Send et tip til en ven