Tilbage til oversigt

(16)    2016-04-20

Endnu et pilehegn

Høj sol fra morgenstunden fik mig tidligt ud - dog iført hue og halstørklæde mod den kolde vestenvind - og det lykkedes mig næsten at få pilevidjerne til at række til det planlagte hegn. Lidt løst, lidt skævt, men trods alt en skærm mod vinden og en markering af skellet.

Og så ses det tydeligt nu, at skellet på ingen måde er lige. Vi har fra starten af gået ud fra at de gamle piletræer stod i skellinjen (der findes ingen skelpæle), og har forsøgt at rette os efter det, men set fra det fjerneste hjørne, hvor vi satte pælene i jorden i lørdags, buer linjen åbenlyst. Pyt, der er vel ingen der kommer og kontrollerer:)

Langs paradisæblehækken har jeg forsøgt mig med en bedafgrænser - sådan et grimt, grønt plastikbånd - som adskillelse mellem græsplæne og det bed som vi netop har gravet bredere. Det ser Herrens ud lige nu, kanten bølger som Østersøen i stormvejr, men måske kan jeg rette det lidt til. Vigtigst er det at få afprøvet, om vi på denne måde kan slippe for at stikke græskanten flere gange om året.

I urtehaven fik jeg sidst på dagen sat de små kålplanter ud. Lars har konstrueret en overdækning til pallerammen, som jeg har clipset fiberdug på. Den skulle både kunne beskytte mod let nattefrost og mod kålsommerfuglene, når de begynder at sværme i maj. Spændende, om det kan lade sig gøre at få et par blomkålshoveder. Grønkålen plejer at være nem nok, men sidste år blev den invaderet at kållarver hen på sommeren, hvor sommerfuglene sværmer for anden gang.

Susanne


 
Send et tip til en ven