Tilbage til oversigt

(18)    2016-06-01

Sommervarme og stilstand

Lige for tiden er havearbejdet gået næsten i stå, jeg formår ikke at knokle rundt under solen med varmegrader over 20. Det gælder om at komme tidligt ud af fjerene (og ud i haven) for dog at få klaret et par timers syslen. I nat igen havde vi voldsomt regnvejr, så desværre stod morgentjansen på snegleopsamling - de f... husvilde er vendt tilbage. 350 stk indsamlet i en plastikpose blev dagens fangst. Knude på og direkte i skraldebøtten!

Anderledes hyggeligt var havearbejdet midt i maj, hvor vi blev færdige med kantsætning af de fleste af havens bede. Det nye Rhododendronbed fra sidste år krævede dog en anderledes kant, da der er en lille højdeforskel mellem bed og græs. Lars var kreativ, købte 25 rundstolper og skar dem i 30cm længder. Jeg gravede for og satte for god ordens skyld en plastikkant ind mod græsset, og han jonglerede med stolper og hammer. I lørdags hentede vi så et læs kompost til at fylde op med.

Et par varme formiddage har jeg også brugt på at grave de første 2 af en planlagt række af blomsterbede mod vest, langs med huset. En morgen efter natteregn fik jeg så endelig mulighed for at grave stauder op rundt omkring, og flytte dem sammen i de to bede - et rosa/lilla og et gult.

Vi har også haft meget fornøjelse af spurvene og deres unger, som netop er fløjet fra reden. De flokkes omkring fuglehuset - når ikke lige Søren Spætte og hans kone lægger beslag på det. De har vist stadig unger i reden, og kommer troligt efter solsikkekerner både morgen, middag og aften!

Susanne


 
Send et tip til en ven