Header
Menu
Sidemenu_haven

Siderne her giver et overordnet billede af havens tilblivelse.

En mere detaljeret beskrivelse kan findes hhv under "historien" og den kommende blog


Haven 2014

Haven 2015

Haven 2016

Haven 2017

Haven 2018

Haven 2019


Drivhuskuvøse

Rødtjørn

Hindbærbed

Spirea ved siddeplads

Rhododendronbed mod vest

Urtehaven først i juni


Haven 2017

Haven 2017

Jeg fik startet lidt for tidligt med frøsåningen inde i vindueskarmen, men det var svært at vente med at tage den nye 'spirestation' i brug. Det er da også gået helt fint med tomater, agurk, courgette og frøkenhat, der alle blev flyttet ud i drivhus-kuvøsen i marts. Nogle fine "Paletblad", som allerede var priklet om, klarede dog ikke et par nætters frost, men heldigvis havde jeg holdt en håndfuld planter indendøre.

Omkring 1. april såede jeg de første radiser og pluksalater i et højbed, med det hjemmebyggede vliestag over. Det ser ud til at fungere fint, på trods af kolde nætter. Jeg har derfor forsøgt med at hæfte vlies på en palleramme, og lagt den over et bed, hvor jeg udplantede nogle kål og bladbeder d. 8. april

Samme dag plantede vi lidt nyt: En ret højstammet rødtjørn (som ikke har meget krone endnu), en gylden spirea, en kejserbusk, en brombær og nogle hindbær.

Jeg har også flyttet to klatreroser (New Dawn og Coral Dawn) til husmuren mod vest, hvor der er blevet en lille siddeplads ved den nye havegang. Lars har skruet et rionet op, så de har noget at klatre på.

To andre roser, Hanne og Marselisborg, er blevet flyttet fra garagens sydmur til en mere luftig, men lun plads i min "Franske have". Det bliver spændende at se, om de kan trives dér.

D. 9 april sprang de første blomster ud på blodblommen


Blodblomme i blomst

Tulipaner lyser op

Den nye havegang i maj

Paradisæbler i fuldt flor


Footer

©: Copyright Havelykke 2016: Susanne Frostholm, Tingskrivervej 36, Hinge