2013-03-04T17:26:36.214+01:00

Forårsfornemmelser efter en lang tænkepause

Det var et langt efterår og har været en endnu længere - tilmed mørk, kold og trist - vinter, men nu ser det ud til at lysne lidt.

Eftersommeren 2012 var ellers så smuk med de lange, varme dage, sydlandsk stemning på terrassen og herligt gokkende liv i hønsegården, men mine tanker drog på langfart. Mest til mine dejlige, voksne børn, som alle havde deres at slås med gennem året. Det er så lidt jeg kan bidrage med, nu jeg har valgt en bopæl så langt fra deres, men vi så nok hinanden lidt oftere end ellers og delte nogle af livets største begivenheder på godt og ondt. Bryllup og skilsmisse, fødsel og begravelse.

Under dramatiske omstændigheder kom Victor til verden på Bornholm sammen med sin bror Villas. De to små mennesker var ventet med længsel og nøje tilset af landets dygtigste specialister, men kort efter den alt for tidlige fødsel måtte Victor flyve med lægehelikopteren til Rigshospitalet, mens hans lillebror blev fulgt til Nangilima af en engel.

Victor lever op til sit navn og er i dag en fin og velnæret dreng på 4 måneder. Han nyder helt sikkert at være familiens midtpunkt, men hans mormor finder det svært at være så langt væk, og længes meget efter den planlagte forårsferie på Bornholm. Heldigvis sender Victors mor nogle billeder, så jeg også kan opleve ét af hans første smil.


Alt dette gjorde, at jeg i lang tid fortrængte lysten og interessen for haven og alle de gøremål i den forbindelse, som jeg ellers havde haft så meget fornøjelse af. Der var ganske enkelt ikke mentalt overskud, og så må man jo sortere fra.

Alligevel var der en slags haveglæde, der vågnede i mig, den dag Lars lidt tilfældigt 'faldt' over en husannonce i den lokale avis, og vi kørte en tur for lige at se det an. Vi har nok begge en svaghed for at følge lidt med i det lokale ejendomsmarked, for dybt begravet i os begge er drømmen om at komme ud under åben himmel, men trods husprisernes fald gennem de seneste år har vi hidtil anset det for en økonomisk umulig drøm.

Og så kom muligheden alligevel til os, for huset på landet er nu - efter måneders nøje overvejelser - blevet vores.

Se det er en ganske anden historie, som jeg har lyst til at fortælle lidt mere om en anden dag!
2013-03-19T16:06:23.122+01:00

Første dag på landet


Efter 3 måneder med tællen på fingre og grundige overvejelser overtog vi i fredags vores 'otiumhus'. Ved et rent tilfælde fandt vi denne skønne plet på Danmarkskortet og faldt fuldstændigt for et smukt landskab, et brugbart-omend-noget-træt hus - og ikke mindst en allestedsnærværende ro og stilhed.På en fredelig vej, i udkanten af en lille flække midt i et Midtjysk landbrugsområde med skov og sø - og dog kun et kvarters kørsel fra Silkeborg midtby. Hvor heldig har man lov at være? VI følte os i hvert fald så heldige at vi, efter de tre måneder med tællen på fingre osv., syntes vi var nødt til at slå til. Her vil vi bo på vores gamle dage. Også gerne før, men vi har altså lige et hus vi skal have solgt først...

Så foreløbig må vi nøjes med de gratis glæder og de forbedringer, der ikke koster meget andet end knofedt. Der er nok at tage fat på både ude og inde, for de to mennesker, der byggede huset i 1982, har levet her til deres dages ende indtil for knap et år siden. Der er gennem årene ikke sket mange forandringer, og de har helt klart været mere interesserede i udsigten end i egentlig havedyrkning.

Udsigten - her fra stuen - er da heller ikke til at kimse af, her er et foto fra vores første besøg i oktober, mens huset endnu var møbleret:Grunden er på ca 1500 kvm, og huset er placeret nogenlunde midtpå så tæt på de åbne marker, som servitutterne tillader, og dermed trukket omkring 20 m væk fra vejen.


De høje træer i skellet, her til venstre, er noget af det første der skal ændres på, men vi har da heldigvis en god motorsav. Ellers er grunden udlagt med græs, lidt forpjusket buskads i det modsatte naboskel og en ligusterhæk ud mod vejen. That's all - så der er sådan set frit slag.

Indendøre trænges der også til en kærlig hånd, og vi har besluttet at starte med baggangen, som nok er husets grimmeste rum. Her regner vi med at bruge de næste 2 weekender på at gøre rummet brugbart som evt. reservekøkken, når vi senere rydder det oprindelige køkken.

2013-03-19T16:06:00.782+01:00

En ny baggang


Herovre i Jylland er en baggang hvad jeg på Sjælland har lært hedder et bryggers, og en baggang er da også netop hvad jeg vælger at kalde det lille, mørke rum i vores nye hus, som skal fungere som vaske- og fyrrum og også helst rumme plads til arbejdstøj, gummistøvler og meget mere.Da rummet kun er på knap 9 kvm og tilmed p.t. har 3 døre og et vindue, bliver det noget af en opgave at få noget smukt og brugbart ud af det. Men vi tog frejdigt fat på opgaven lørdag formiddag.

Vaskebord, skabe, den gamle vaskemaskine, dørgerichter, loftsbrædder og gulvbelægning blev hevet ud til en begyndelse. Derefter kom turen til det hæslige brunmønstrede tapet, som heldigvis let lod sig skrabe af..

Der skulle selvfølgelig også være tid til den medbragte mad og en lille dram, men denne weekend har været så pivende kold at vi måtte blive indenfor i stuen. Heller ikke så dårligt.


Lørdag aften var rummet ryddet og klar til opbygning igen.Søndag gik Lars igang med glasvæv og lim, mens jeg sleb og grundmalede vinduesrammen. For ikke at gå i vejen fortsatte jeg med tapetafdampning ovenpå i det kommende soveværelse, men det var ingen succes. Faktisk brugte jeg resten af dagen heroppe - med dette sørgelige resultat. Det må vi finde en anden løsning på, det er komplet umuligt at skrabe tapet af en gipsvæg.Hvor vi i baggangen skal have en ny hvid bordplade op igen valgte vi at lade de gamle fliser være. I det før så mørke rum så de ærlig talt skrækkelige ud, men ved lidt nærmere eftersyn, og i sammenhæng med alt det nye hvide, ja så er de vel egentlig ikke så tossede endda? Nostalgiske og gammeldags, men så må jeg finde på en indretning, der passer til!2013-03-19T16:05:32.047+01:00

Baggangen, fortsættelse


Det går fremad omend langsomt med den nye baggang. Ting tager tid - og weekenderne er noglegange lidt for korte.

Fredag hentede Lars materialer, og lørdag morgen drog vi tidligt af med madkurven. Det var endnu en pivkold weekend og et snevejr truede med stiv vind direkte ind fra de åbne marker, men indendøre var der heldigvis stadig varme på. Olietanken er ved at være tom, pyha, det er penge ud af lommen hele tiden. Hjemme er et vandrør læk, vaskemaskinen gik sig en tur for et par uger siden, og bilen har lige været en dag på værksted, så der er mindre og mindre at gøre godt med i det nye hus - men pyt, knofedt og energi har vi da heldigvis nok af!

Vinduet er blevet malet et par gange, bagdøren har også fået foreløbig to lag hvid maling, og jeg fik hevet lidt mere tapet ned i soveværelset.

I mens tog Lars fat på en mere spændende opgave: døren fra baggang til badeværelse har vi besluttet at blænde, allerede den første dag i huset blev vi grundigt trætte af at bygherren i sin tid har syntes det var smart med adgang både fra forgang og baggang. I badeværelset har vi tænkt os at finde et skab, der kan dække over pladen, og i baggangen bliver den tapetseret over med glasvæv.

Søndag havde vi lovet Morten at han skulle en tur med ud at se huset, velvidende at vi nok ikke fik udrettet så meget. Morten ELSKER at kigge på huse, og har altid fuldstændig check på hvad der er til salg i Silkeborg, og da vi tilmed havde lovet at tage frokostkurven med kunne det ikke være meget bedre for hans vedkommende. Han fik dog også lidt opgaver at hjælpe med inden han snakkede os helt segnefærdige. Og mon ikke også han fik et par gode billeder med hjem på sit uundværlige kamera?Jeg fik kun et enkelt snevejrsbillede set fra hoveddøren, men da var det meste sne allerede smeltet igen.
2013-03-25T07:21:55.316+01:00

Tapet på tapetet


Det har været en dejlig weekend med masser af sol, inspirende gæster, god mad og et par flasker fra kælderen - og en hel del arbejde.

To søstre, en svoger og hunden Molly troppede veloplagte op i Resenbro fredag eftermiddag. Efter nogle hyggelige timer, fælles madlavning og afslapning med X-factorfinale i tv (jo, nogle af os syntes det var den rigtige vinder) gik vi alle tidligt til ro for at være klar til en arbejdslørdag i Hinge.

Madkurven blev pakket med søsters hjemmelavede rullepølse, lidt sild og påskeæg, nybagt brød og en flaske Rød Aalborg, og ved ni-tiden var vi alle klar til at tage fat. Vi piger koncentrede os om stuen, og hev tapet ned i lange baner, mens mændende skilte det gamle køkken ad.

Frokosten blev indtaget ved tapetbordet med udsigt til den solbeskinnede og tilfrosne sø, og aldrig smager en sildemad bedre end efter hårdt arbejde!

Og Molly? Hun var så heldig at komme i pasningsordning hos fru Nielsen - og jeg er sikker på at de nød dagen begge to!


2013-03-29T07:00:17.600+01:00

Skære-torsdag


Lars trodsede helligdagen og medbragte skovsaven, da vi kørte til Hinge torsdag morgen. Nu kunne det ikke vente længere med at fælde de yderste træer i læbæltet, som tager eftermiddagssolen og en hel del udsigt!

Sådan så det ud i efteråret:Jeg fulgte arbejdet inde fra stuen, for det var stadig hundekoldt, og jeg jublede også da det første flerstammede og grimme træ blev lagt ned. Det næste træ i rækken var noget højere og skulle skæres med varsomhed - men han er jo varsom, min kære mand.

Alligevel så det noget betænkeligt ud, og Lars så også betænkelig ud da træet begyndte at hælde den forkerte vej. Netop som jeg vendte ryggen til faldt det og lagde sig elegant tilrette med det yderste af kronen på terrassen.

Heldigvis gik det godt, men skære-festen sluttede for denne dag - tilbage var oprydningen. Og udsigten til sø og bakker er fordoblet og afgjort besværet værd.


2013-04-02T07:39:33.551+02:00

Påskestatus


Så blev det desværre hverdag igen - alt for hurtigt. Selv om vi synes, vi har udnyttet de fem fede fridage så godt som overhovedet muligt, var det slet ikke nok. Vi kunne snildt bruge en hel måned!Lars har mest arbejdet i den nye baggang, der har været en del tilpasningsopgaver som jo altid tager meget mere tid end beregnet. Men flot bliver det, når de nye "fløjdøre" omkring oliefyret bliver helt færdige i næste weekend. Nu mangler de kun lidt maling og de magneter, der skal holde dem sammen.

Bordpladen fik vi i fællesskab lirket på plads, et par gamle køkkenskabe har jeg rengjort. Vi har bestemt os for at lægge den gamle vask i igen, for der bliver mange malerpensler der skal rengøres hér den kommende tid.

Vægge og vindue er malet, døren næsten færdigmalet og loftet skiftet ud med nye friske profilbrædder. Gulvbelægning må vente til det værste byggerod er overstået.

Mine vigtigste opgaver har været at sørge for frokost og kaffe til den travle håndværker, men jeg har da også næsten ryddet soveværelset for tapet og gulvtæppe, og er begyndt at banke vægfliser ned i køkkenet. Sådanne sporadiske opgaver som jeg kan komme til uden at gå i vejen.

Og så har jeg haft et par skønne timer derude i det smukkeste forårsvejr. Har revet lidt i græsset, ryddet lidt op i grenbunkerne og inspiceret det hele med kameraet. Omgivelserne er ganske vidunderlige - men der er lang vej til noget der bare ligner en have...

2013-04-07T19:56:07.504+02:00

Ivrige, hjælpende hænder


I denne weekend fik vi besøg af ikke mindre end fire par hjælpende hænder! Herligt, at solen bragede ned over Hinge hele lørdagen, så det var en ren fornøjelse at gå igang med den planlagte oprydning efter Påskens træfældning.

Store som små bidrog med at sortere trækronerne efterhånden som jeg fik skilt dem ad. Stammerne tog Lars sig af, og Martin fyldte flittigt børen med friske brændeknuder. Sammen fik de mændene da også lagt endnu et par piletræer ned, og fra garagetaget skar Martin kronen af en lidt for nærgående eg, så stammen uden fare kunne nedlægges.

Også den grimme, halvrådne flagstang måtte finde sig i at blive lagt ned og skåret i småstykker.
Ind imellem blev der da også tid til frokost og leg, træstubbe er gode at klatre i når man kun er fire år - og spændende er det at få lov til at håndtere en voksen fuchswans. Her var træer nok at save i!
En skøn dag i solen havde vi alle - og ingen havde problemer med at sove dén nat.


2013-04-14T21:36:53.378+02:00

Der er noget i luften....


Da vi kørte til Hinge lørdag morgen var der for første gang i umindelige tider plusgrader, men himlen var grå og trist og tung. Alligevel var der forår i luften - måske mest i kraft af at landmændene her i Østjylland endelig kunne komme til at køre deres gylle ud på markerne. Heftig aktivitet var der i hvert fald der ude på landet!

Vores nye "genbrugsbaggang" blev så godt som færdig, nu mangler jeg bare at sy et forhæng til skabene, og Lars skal have købt og udskiftet de gamle, brune stikkontakter, som nærmest smuldrede da han løsnede dem før tapetseringen.Efter frokosten (hvor vi nød de første 3 æg fra eget hønsehold) gik vi ud for at rydde lidt op i grenbunkerne. Vi havde medbragt min kompostkværn, som så mange gange før har ageret flishugger, og den tyggede sig da også lystigt igennem bjergevis af grene, imens Lars fortsatte med at fælde et par træer mere for at holde mine bunker vedlige. Dejligt arbejde på en vindstille og mild forårsdag. Flisen fik lov at falde direkte til jorden og maskinen blev blot flyttet med jævne mellemrum. Den er nu ikke lige kommet med på billederne:)Sådan et flislag, spredt let ud med riven, plejer at lægge en dæmper på alt det uønskede, som med garanti vil pible frem nu hvor de høje træer ikke længere skygger. Samtidig formulder det stille og roligt og giver næring til den stribe jord, som i 30 år har ligget uberørt hen. Med tiden vil vi plante en hæk af Paradisæble (Malus Sargentii) foran de grimme pilestubbe, som jeg nu er ret sikker på nok vil skyde igen.


Der er nu stadig et stykke vej igen, før hele "hækken" er lagt ned...

Hjemme i udestuen i Resenbro er der også forårsstemning. Citrontræet er gået helt bersærk og tæt besat med blomster og bittesmå citroner, og alle de små spireplanter strækker sig mens de venter på at komme ud i drivhuset.

2013-04-29T17:23:33.038+02:00

De første ydmyge bede


Vi kom hjem efter en uges Bornholmerferie lørdag eftermiddag, lidt trætte efter den lange rejse, og besluttede derfor at vi ville bruge søndagen med at kigge lidt på haven i Hinge. Ingen store planer, vejrprofeterne lovede flot stille vejr, så vi skulle bare nusse lidt rundt, men varmen udeblev så vi måtte arbejde os til den.

Om morgenen gravede Lars sin ene vinplante op herhjemme for at flytte den til vores nye have. Et lille sydvendt bed med hybenroser og Vinca blev ryddet og renset for ukrudt, så vinen kan stå lunt og godt i hjørnet. Der bliver vist også plads til nogle af mine små stauder fra sidste år.

Inden jeg var færdig med det, kunne jeg høre Lars give motorsaven gas..

På vestsiden af huset fortsatte jeg med at forberede et midlertidigt bed til nogle af de planter, vi har tænkt os at flytte fra Resenbro til Hinge. Det skal nok udvides en del, men det var dog en begyndelse.

Jeg fik også gravet en hel børfuld brændenælder op langs skellet, hvor de efter træfældningen nok vil brede sig helt vildt i det uvante sollys. Ind i mellem hjalp jeg Lars med at flytte nogle læs træ om på den anden side af huset. Sikken en bunke her er efterhånden!
Godt møre stillede vi vores respektive redskaber på plads kl. 16.00 for at køre hjem til en velfortjent bøf. Et par billeder kom dog først i kassen - også af det fine, gamle servanteskab, som vi har bragt med hjem fra Bornholm. Mon ikke det vil tage sig rigtig godt ud når jeg engang får malet "gæstebadet" hvidt?


2013-05-05T17:37:27.637+02:00

Genbrugshegn


Det har været en dejlig lun og solrig - omend noget blæsende - weekend i Hinge. Lars havde mulighed for at bruge nogle timer derude fredag, men måtte nøjes med lidt oprydning og andre kedelige gøremål, for jeg har forbudt ham at bruge motorsaven når han er alene! Imens brugte jeg en times tid på at bestille maling i en netbutik, hvor vi har fået en favorabel rabataftale

Vi havde også en alvorlig snak fredag aften angående prioriteringen af opgaver, for jeg er jo udmærket klar over at han foretrækker at være udendørs mest muligt. Træfældningen (og ikke mindst oprydningen derefter) har taget mange timer, og nu fabler han om at leje en stor flishugger til alle grenene.Fornuftigt nok, men jeg prøver jo at foreholde ham vores planlægning: Først og fremmest gøre huset bare nogenlunde beboeligt, for det tilfælde at huset i Resenbro bliver solgt med kort varsel. Første trin, baggangen, er nogenlunde færdig, næste trin, soveværelset, er kun sparsomt påbegyndt. Men min kloge mand havde planlægningen klar: Hvis han liiige fik fældet de sidste træer, så kan vi bruge Kristi Himmelfarts-weekenden på at male og tapetsere. Og flishuggeren har han bestilt til Pinsen...
Det store, trestammede birketræ i forhaven blev fældet uden uheld, men ved hjælp af et spiltov og et motoriseret hejseværk. Ret smart fundet på (jo, han er ret klog, min mand). Med fjernbetjeningen i hånden brillerede han efter at have savet for - én stamme ad gangen - og hejseværket trak af alle kræfter træet den rigtige vej.

Jeg forsøgte selv at leve op til min egen prioritering og fik malet bagdøren færdig indvendig. Derefter begyndte jeg på en grundmaling af loftet i badeværelset, som skal være en prøve på om vi gider at male alle lofterne, eller om det er nemmere at skifte dem ud!
Det lykkedes mig også at skrue "pyntelisterne" af begge yderdøre, og hold da op hvor det pyntede at få dem af.  Nu skal de bare grundolieres og males hvide...Søndag havde vi Morten med hele dagen, og så går tiden mest med snak og hygge, men de to mandfolk fik skiftet et par stikkontakter og revet resten af køkkenet ned, inklusive vægfliserne.

Jeg brugte eftermiddagene på at grave ud til mit længe ønskede kvashegn, for jeg kan godt fornemme at jeg skal være hurtigt ude inden Lars hugger flis af alle grenbunkerne. Det lykkedes mig faktisk at blive næsten færdig med gravearbejde og stolpesætning. Næste skridt er en nedskæring af stolperne (=Lars og motorsaven) og ilægning af kvas.Det ser jeg frem til som et frikvarter i næste weekend:)


2013-05-12T21:39:50.695+02:00

Tapet i lange baner


"Kristiflyvdag" kalder de det respektløst her i Jylland. Kristi Himmelfarts dag og dertil hørende weekend blev for vores vedkommende brugt på tapetsering og malerarbejde. Udenfor herskede blæst og voldsomme regnbyger, så det var vel egentlig meget passende at blive indendøre.

For mindre end en uge siden tog vi ellers hul på én af vores store sommerfornøjelser: udendørs madlavning og spisning i det fri. Jeg havde en energisk eftermiddag med luftning af dyner, tørring af sengetøj og ikke mindst rengøring af udekøkkenet, så da Lars overraskende kom tidligt hjem blev det til en spontan og meget enkel middag fra grill og grøntsagsskuffe.Torsdag var vi tidligt oppe og fortsatte malerarbejdet i Hinge. Loft og vindue i badeværelset er blevet betydlige kønnere efter fire gange hvid maling, og døren fik også det glatte lag.


Og i soveværelset nåede Lars næsten hele vejen rundt med spartel, sandpapir, knofedt og tapet. Søndag fik jeg så malet 2 af væggene - og du milde hvor det pynter.Når jeg i nær fremtid også får malet vinduerne - så kan vi rigtigt nyde udsigten, som også er helt fin her mod nord. Men i dag var det mest udsigt til nogle af de bunker, der venter på en omgang i flismaskinen i Pinsen!2013-05-20T21:53:51.516+02:00

Knusende god afslutning på projekt træfældning

Når der har været ekstra stille omkring mig og mit den seneste uge skyldes det mest af alt én ting: jeg har været GANSKE EKSTRAORDINÆRT TRÆT når dagene er gået på hæld og roen er faldet på os her i Resenbro!Det skønne forårsvejr er blevet udnyttet i løbet af ugen. En eftermiddag herhjemme med lugesysler og tilplantning i drivhuset, en anden med nedskæring af ældgamle buske i haven i Hinge. Torsdag stod den på frisørbesøg og indkøb, men til gengæld også madlavning og spisning på terrassen.

Fredag, hvor Lars som regel holder fri, var det så planlagt at han skulle hente en flishugger ved et udlejningsfirma, men aftalen var åbenbart "glemt". Da nu weekenden var sat af til oprydning i de fuldstændigt uoverskuelige gren- og kvasbunker efter træfældningen, var gode råd dyre. Heldigvis kom han i tanker om at ringe til vores professionelle 'træmand' (som netop havde lagt de sidste to birketræer ned for os) - og fik lov at leje hans store, dieseldrevne maskine.Lørdag, søndag, mandag er gået efter proceduren: op med sol og høns (kl. 6), morgenkaffe, arbejdstøjet på og afsted mod Hinge. Arbejdsfordelingen nogenlunde fast: Lars står for maskineriet - jeg slæber og trækker kvasbunker og hele træer til fra alle verdenshjørner. Spåner i håret og rifter langt op ad armene, diesel-larm i ørerne og  ditto lugt i næsen dagen lang, kun afbrudt af nødvendige vandpauser og så selvfølgelig en god frokost med en enkelt, velfortjent snaps.

Mandag middag nåede vi så langt at Lars også fik afprøvet sit nye køretøj, og eftermiddagskaffen kunne drikkes i skyggen under det eneste overlevende birketræ. Trætte, møre og overordentligt beskidte nød vi udsigten og blev endnu engang enige om, at netop dén er alle strabadser værd.Og du milde hvor oprydningen har pyntet på det hele! Nu kan vi med sindsro tage en weekend eller to med det noget mindre krævende malerarbejde indendøre...
FØR

EFTER


2013-05-26T21:02:14.130+02:00

Åbne vidder

Det blev ikke til så meget arbejde i denne weekend, for lørdagen blev brugt på hyggelig familiekomsammen på Sjælland, hvor vi traditionen tro fejrede vores mor, svigermor, mormor, farmor og oldemors fødselsdag nr. 87. Et skønt leben af store, små, unge og gamle omkring et fælles sammenskudsbord (selvfølgelig inkl. fødselarens hjemmebagte leverpostej, franskbrød og kringle). Yngste deltager - en fin lille gut, et par uger gammel - sov sig roligt igennem hele dagen.

Søndag morgen hentede vi som aftalt Morten og kørte mod Hinge, hvor græsset allerede stod højt igen. Det passede den unge mand udmærket at få lov at trille havetraktoren frem, og han fik da også slået alt græsset inden middag! Imens flyttede Lars noget af flisbunken og skar de sidste træstammer op, og jeg fik ryddet en børfuld skvalderkål væk fra et hjørne af budskadset i naboskellet. Der er blevet noget åbent efter at de 2 birketræer blev fældet, så jeg vil finde en busk eller mindre træ at sætte her.

Indrømmet, jeg har allerede på forhånd opgivet at ændre ret meget på dette 20 meter lange bed med blandede, rodskydende buske underplantet med skvalderkål. Fred være med det, vi er på landet og bedet ser på naboens side af hegnet ligesådan ud. Beslutningen er derfor at vi vil slå græsset tæt ind til buskene, og lade en græsrabat være mellem disse og eventuelle nye beplantninger.

Frokosten skulle naturligvis indtages udendørs, og bordet blev flyttet ned i birketræets skygge, men stærke vindstød fik papkrus og tallerkener til at flyve gennem luften. Haha, vil nogen nok tænke, det er hvad der kommer ud af at fælde alle træerne!!

Tja, måske er vi selv skyld i det manglende læ, men hvis nogen synes vi er gået for hårdt til den med motorsaven (og jeg indrømmer gerne, at der er blevet meget åbent omkring huset) - så prøv lige at se her, hvordan piletræerne tager til genmæle. Med den fart de nye skud har på, så tror jeg på at der står en grøn hæk igen ved midsommertid.


Men mon ikke også mit første forsøg på et 'kvashegn' kan give lidt læ?
?


2013-05-30T19:59:17.418+02:00

En frieftermiddag

Idag fik jeg en uventet frieftermiddag i Hinge, og med det skønne vejr vi har haft var det jo ikke så ringe endda. Bortset fra at det skyldtes, at jeg blev brændt af af køkkenmanden som jeg havde aftalt et møde med.

Men som sagt, så blev det til et par fritimer mens jeg ventede forgæves, og tiden blev brugt til en rolig rundtur i min fremtidige have. Det er altid spændende det første forår med en ny have, for der kan dukke mange overraskelser op - både af de gode og de mindre gode.

Den store syrenbusk havde jeg bemærket, men i dag blomstrede den smukt og duftende.Denne busk havde jeg ikke genkendt, den var absolut ikke køn for en måned siden. Bladene var lodne og så nærmest visne ud, men jeg undlod at klippe i den og gav den fred til at vise hvad den kunne. Og se så idag: det må da være en slags Magnolie med de store, lyserøde og lidt flossede blomster?
Kornellen med de røde grene kender jeg også, men kan ikke lige huske hvad den mere hedder?Og Akelejerne er magen til mine gamle kendinge derhjemme:Træstubbene i hegnet skyder med vanvittig hast, men flot ser det da ud lige nu. Værre er det med brændenælder og mælkebøtterne, som stortrives i det nyvundne lys.
Efter at have ventet forgæves i 3 kvarter kørte jeg godt gnaven hjem til Resenbro. Her lå (som jeg nok havde på fornemmelsen) en seddel fra køkkenmanden, der havde ventet forgæves på mig på den forkerte adresse!

Dagen startede ellers så fint med solskin at jeg fik taget lidt billeder derude. Sådan en forsommermorgen, hvor haven tager sig allersmukkest ud, kan det da godt føles lidt mærkeligt at vi har valgt at flytte fra den.


2013-06-02T19:40:50.859+02:00

Maling, maling, maling

Supersmuk weekend trods søndagens tiltagende blæst. Lørdag morgen indbød til afslapning hjemme i haven, men vi havde en indbyrdes aftale om at NU skulle vi altså se at komme videre med vores fremtidige soveværelse. Dét, vi fra starten regnede for "et par weekenders arbejde" har strakt sig over tre måneder, så nu vil vi gerne videre i teksten!

Lars fik tapetseret det sidste, mens jeg fik klaret nogle opgaver andre steder i huset - påbegyndt maling af badeværelsesdør/karm, slebet bagdøren og givet den grundolie - og søndag var der så klar bane til at male væggene i soveværelset. Lars sleb imens det lille Veluxvindue, så jeg senere på dagen kunne give det olie og grunder.

Ikke de mest spændende opgaver at skrive om, og ikke værd at spilde fotos på. Mere spændende var det, da Lars vendte soveværelsets dør (og karm, selvfølgelig), så den åbner ud i gangen i stedet for direkte ind i værelsets skråvæg. Men det glemte jeg at fotografere....

Først da vi sad på terrassen med en dele-fyraftensbajer kom kameraet frem. Nabo-nabo-naboens heste er kommet tættere på nu, og det var rigtig hyggeligt og afslappende at se dem gumle frisk græs.
Malerarbejdet fortsætter på onsdag, hvor vi har Grundlovsfri, og måske vi også når lidt videre med andre ting?2013-06-16T17:22:10.119+02:00

Nyt lys

Jeg maler stadig - både hist og her - men glemmer at tage billeder af fremskridtene. Har fået slebet og grundmalet begge yderdøre, er næsten færdig med dør/karm til badeværelset og blev lørdag færdig med alle 3 vinduer i soveværelset.

Lars brugte sidste weekend på at bygge en flot opbevaringskasse under skråvæggen. Der er jo den ulempe ved sådan et 80'er hus med soverum på førstesalen, at der overhovedet ingen skabe findes. Godtnok er der i tidernes morgen lavet nogle halvhjertede skydedørsløsninger, men dem kan jeg simpelthen ikke leve med, så vi må være kreative. Og selv om Lars grublede noget skeptisk over min idé med sådan et 'podie' i soveværelset, så tror jeg han godt kan se fidusen nu, hvor den er færdig!

Der bliver plads til alle ekstradynerne og måske meget mere, og så har det den fordel at vores seng kan placeres længere inde i rummet, så vi slipper for at gokke hovedet i skråvæggen.Fredag hentede han så 3 nye termovinduer til Velux'erne (havde glemt at der faktisk er 4 ialt, men jeg synes nu egentlig heller ikke vi har penge til sådanne ekstravagancer lige nu) - og fik dem alle skiftet i denne weekend. Hold fast, hvor det gav lys - det må jeg nu medgive ham - og hvor ser det bare helt anderledes flot ud.

Her er den resterende, punkterede rude i det lille kammer


Og her er så det flotte nye vindue i soveværelset


Nu mangler rummet 'bare' en gulvbelægning og en garderobeløsning under den anden skråvæg - så er vi klar til at flytte ind!

Vi nåede også at købe køkken i fredags, men det er en helt anden (og laaangt dyrere) historie, som desværre må vente til vi har solgt vores bolig i Resenbro. Jeg fik dog begyndt på en renovering af de 2 vinduer i køkkenet, og vi har bestilt en splinterny havedør til udskiftning af det 3. vindue. Der ligger en del forarbejde til os, før vi kan bygge et nyt køkken op..
2013-06-25T07:12:20.915+02:00

Færdig opgave - videre til næste

Regn, blæst og kølig luft prægede weekenden, så det blev endnu engang malerarbejdet der måtte holde for.

Lars havde målrettet nået byggemarkedet i løbet af ugen, og gik allerede lørdag morgen igang med at lægge det indkøbte laminatgulv i soveværelset. Utroligt, så nydeligt et gulv man kan få for bare 70 kr/kvm, men desværre havde han været lidt fedtet med opmålingen, så jeg måtte afsted efter en ekstra pakke. Det færdige resultat står mål med forventningerne, og med en fin afslutning af færdigmalede (!) fodlister ser rummet nu helt herskabeligt ud. Ikke så nemt at fotografere et tomt rum - jeg glæder mig til at kunne indrette det!


Lørdag kom vi også af med brændebunken, og det var en lettelse, selv om det også piner lidt nærmest at forære alt det gode træ væk. Vi har ganske enkelt ikke tid til at tage os af det nu, og det lå i vejen for vores næste større projekt: den nye køkkendør i gavlen.
Lars sluttede weekenden med en for-undersøgelse af rørføringen i køkkenet, som vi har planer om at ændre på. Selv om vand og afløb blot skal flyttes omkring en meter ind i rummet ser det ikke så nemt ud, så vi må ha' lidt assistance af en professionel i løbet af ugen....

Det er vinduet til højre, der skal udskiftes med en dør. Dét til venstre har fået de første lag hvid maling.2013-07-07T21:50:54.776+02:00

Køkkenveje

Den seneste uges tid har været lidt rodet og ikke helt efter det sædvanlige skema. Lars havde en ekstra (og meget lang) arbejdsdag sidste lørdag, og jeg kørte alene til Hinge tidligt om morgenen. Dagen før havde jeg gravet en kassefuld stauder op, som trængtes om pladsen herhjemme, og jeg fik da lavet et midlertidigt 'bed' til dem dér hvor brændebunken havde ligget. Og så fik jeg ellers malet lidt hist og her og alle vegne.
Min hårdtarbejdende mand kom først hjem omkring 22.30, så vi valgte at blive hjemme søndag og nøjes med at pusle lidt i haven. Morten kom til aftensmad, og så var den weekend væk...

Til gengæld fik Lars et par fridage i løbet af ugen, og dermed mulighed for at planlægge næste projekt: Montering af den nye køkkendør. Fredag eftermiddag tog jeg et smut til Hinge for at se om det var lykkedes ham at skære hul i muren. Og det skal jeg da lige love for at han havde...


Heldigvis havde han mulighed for at låne noget løftegrej fra sin arbejdsplads, for jeg var ikke helt tryg ved at han skulle finde på at bakse med den store dør alene.Jeg kørte i forvejen hjem mens Lars lige ville rydde lidt op. Lørdag morgen mødte dette syn mig.Den lejede vinkelsliber skulle lige udnyttes fuldt ud, så sidst på dagen blev dørhullet til køkkenet udvidet betragteligt, mens jeg gik udenfor og malede. Til trods for det tiltagende rod i stuen begynder planerne virkelig at blive tegnet tydeligt op: lys, luft og udsigt til alle sider. Vi ser voldsomt frem til den dag, hvor vi kan give grønt lys for produktionen af vores nye køkken - men det må nu vente til der kommer penge i kassen!


 
Søndag morgen tog vi så en grundig oprydning og støvsugning, for kombinationen vinkelsliber og røde mursten lægger et ubehageligt lag fint støv overalt uanset hvor meget der afdækkes. Selv nede i min (lukkede) malerbøtte fandt jeg et rødt drys over den hvide maling.
 
Og her står jeg så ved min fremtidige, endnu imaginære, køkkenvask.
 
?


Eftermiddagen var hed, så det var ok at blive indendøre et par timer, hvor jeg fik taget hul på en af de mere uoverskuelige opgaver, maling af stueloftet. Der er mange meter loftsbrædder at gå i gang med, men med en times arbejde her og der kommer jeg vel igennem det.


Dagen blev afsluttet med en tiltrængt græsslåning, men netop som jeg havde taget dette billede sprang et dæk på traktoren, så den nydelige grønne firkant må vente til næste weekend.2013-07-30T07:37:17.254+02:00

Feriedage

En dejlig sommerferie er desværre slut, og vi er tilbage i hverdagen. Ingen fortrydelse over at vi blev hjemme i Silkeborg i år, for vejret har været upåklageligt med lige så lange og (næsten) lige så varme aftener som i Sydfrankrig.

Det meste af ferien blev tilbragt i Hinge, hvor vi installerede os så godt som det nu er muligt i et hus, der mest af alt ligner en byggeplads. Soveværelset og bad er nu næsten færdige, og baggangen absolut brugbar som 'grovkøkken' med vask, køleskab og kaffemaskine. Yderligere madlavning er foregået på den overdækkede terrasse ved hjælp af fru Nielsens elektriske kogeplade og den lille webergrill. No problems!

Søndag d. 14 fejrede vi vores bryllupsdag med en skøn frokost på Ludvigslyst ved Julsø, som absolut kan anbefales, og en efterfølgende lang travetur ad den nedlagte jernbane fra Hinge til Lemming.

De fleste dage er ellers gået stille og roligt med at arbejde videre på huset - Lars har mest koncentreret sig om køkkenrummet, mens jeg har malet og malet og malet.

Ind imellem har vi også haft hyggelige feriegæster, og de lod til at affinde sig med de lidt primitive forhold. Rebecca brugte haven kreativt og lavede forhindringsbane med indbygget træklatring for os alle, Margrethe fik en tiltrængt overnatning på sin cykeltur til Limfjorden - og Victor nød bare den varme luft på maven!

Udekøkken og spisestue


En af stuerne på "Ludvigslyst"

Banestien

Rebeccas forhindringsbane


Morgendis over Hinge sø

Skønne Victor

Aftensol

Den friske cykelpige

Kig til det kommende køkkenSolnedgange over Hinge by


En muldvarp, som ikke klarede tørken

Den nye dør og nymalede vinduer

2013-08-21T07:12:54.288+02:00

Der var en gang

Det gode vejr fortsætter, og der har ikke været meget tid til blogskriveri - det er jo ikke til at vide om det er den sidste bid af sommeren, vi får nu? Haven herhjemme i Resenbro har fået en overhaling med lugefingrene, og nogle timer er gået med at finde selvsåede småplanter rundt omkring i bedene og flytte dem til de tomme urtehøjbede. Hér er det nemmere at holde styr på dem og holde dem med vand. En lille venteflok af lavendel, solhat, storkenæb mm, som jeg nok kan få brug for i den næste have...

Weekenden stod - vanen tro - på malerarbejde, men det dejlige lørdagsvejr indbød også til hyggestunder på terrassen. Vi gav os derfor tid til, for første gang, at besøge den økologiske gårdbutik "Osteriet Hinge" for at købe lidt lækkerier til rødvinen.

Det blev til nykærnet smør, 2 slags faste oste, et bæger salatost (feta) og en liter frisk tykmælk (creme fraichen var desværre udsolgt). Alt fra gårdens egne køer og eget mejeri. Superlækre oste, især fetaen var lige præcis så fast og tilpas salt som jeg helst vil ha' den. Vi kommer helt klart igen!


 
Vi er ved at løbe tør for penge og materialer, så der er ikke andet for end at kaste sig over de opgaver, som vi har midler til. Lars fik ryddet forgangen for tapet, så den er klar til mere praktisk glasvæv og maling. Jeg  fik malet en stuevæg, grundet loftet i gangen og blev næsten færdig med stueloftet, men løb tør for maling.Vi havde ellers overvejet at bevare en væg med det ret specielle, kraftige tapet som helt klart har siddet der siden huset blev bygget i 1981, men selv om det har den helt rigtige retro-stil - så valgte vi altså at få det overstået nu..


Og så fik vi fjernet en del mælkebøtter og brændenælder under pile-hækken, og kørte nogle læs flis på for at hindre yderligere fremspiring.

I aftensolen nød vi et primitivt restemåltid med en overdådig ostedessert, mens lyset faldt smukt over rødkløvermarken.
2013-08-26T07:30:47.386+02:00

Sommerfugletræf

I den forløbne uge har der været et vældigt sommerfugletræf på terrassen, hvor både Purpursolhat og sommerfuglebuske lokker. En konstant sværm af flagrende vinger.


Blodblommen står smukt med et væld af store, røde blommer, men de er desværre ikke helt modne endnu. Vindruerne i drivhuset mangler også lige lidt sødme, men er friske og smækfyldte med saft.Den eneste af mine roser, som har klaret tørke og diverse insektangreb, er Westerlandrosen. Bedre sent end aldrig, den står nu i fuldt flor i aftensolen - en måned senere end normalt.Huset skulle vises frem i weekenden, så i ugens løb har jeg brugt en del timer på at rydde lidt ud i havens vildnis (og på nødvendig rengøring indendøre). Helt fint så der ud i fredags, med den blomstrende lyng i fokus.Så kan man undre sig over tilbagemeldingen fra søndagens fremvisning: havestue og terrasse fik stor opmærksomhed, men haven - den skulle nok bare lægges i græs.....

Vi tilbragte som sædvanligt weekenden i Hinge, hvor vi fortsatte malerarbejdet. Det er ved at være lidt kedeligt med alt det hvide-hvide, så jeg glæder mig til at få fingre i en bøtte maling med knaldfarve til stuens endevæg:)Jeg fik også lagt ud med lidt gravearbejde i 'udsigsthaven', hvor vi har besluttet os for at anlægge et stort og spraglet staudebed midt på plænen. Først og fremmest til de planter vi allerede har i overskud fra Resenbrohaven, men ideen er, at bedet kan udvides efter behov, for hér er så rigeligt med græs. Som Lars iøvrigt også nåede at slå.

Og så fik vi en dejlig lørdag aften, hvor vi flyttede bordet ud i solen for at få det hele med nu hvor sommeren går på hæld.
2013-09-10T07:01:00.589+02:00

Trin for trin

Der har været lidt travlhed herhjemme på det seneste, så bloggen har måttet passe sig selv, for endelig opstod der en pludselig interesse for vores hus og det påkaldte naturligvis lidt ekstra opmærksomhed fra vores side - både ude og inde.


Haven tager sig helt pænt ud nu, efter en grundig oprydning og udtynding i nogle af de mere tilfældige beplantninger. Traileren blev fyldt op med overskydende stauder (og en hel del ukrudt og haveaffald) som blev kørt henholdsvis til haven i Hinge og på genbrugspladsen.

Midt på den alt for store græsplæne mod syd har jeg påbegyndt et blomsterbed, som blev fyldt op med purpursolhat, salvie, Høstanemone, Ridderspore, Rudbeckia og andre gule solhatte (som jeg ikke lige kan huske navnet på). Lidt rodet ser det nok ud efter flytning og omplantning, men mon ikke det kan blive flot til næste år? Der kom også en stor Sankt Hansurt - Matrona - til i dag, og i mit første bed på den anden side af huset blev stauderne erstattet af en blandet flok lavendler.

Ellers har vi brugt de sidste 2 weekender i forgangen, hvor jeg med stor fornøjelse til en forandring fik kulør på penslen. Efter 6 måneder med stride strømme af hvid maling NØD jeg at få lov til at male bare én væg med min delvist hjemmeblandede grønne farve.Lars har taget fat på 'operation trappe', som har krævet mange timers drøftelser at finde en løsning på. Da han skulle tapetsere bagved trappen valgte han at skrue nogle af trinene af - derfra var der ikke så langt til at forsøge at skrabe det gamle, ulækre gulvtæppe af, men tæppelimen sad grundigt fast. Efter nogle forsøg med diverse redskaber forsøgte han sig med lampeolie, skraber og til sidst en rystepudser, og resultatet ser ud til at kunne bruges. De første trin har jeg grundmalet og i aften har jeg bestilt lysegrå gulvmaling.Her er det sidste af trinene, som de har set ud i 30 år. Vi er spændte på at se forandringen, når trappen skal samles igen, men først vil Lars udnytte muligheden for at bygge et stillads op, så han kan tapetsere væggene i "trappeskakten" - så der går jo nok et par uger eller tre...


Det ser desværre ud til at vi får lidt mere tid at løbe på, ingen af de seneste fremvisninger har bragt os videre til et hussalg, men næste weekend bliver der et "åbent-hus" arrangement, så måske....?

Det kræver nok også lidt opmærksomhed fra min side, så ugen er sat af til rengøring:)


2013-09-16T07:02:39.724+02:00

Farvel marmor..

 
 
Min grå gulvmaling til trappetrinene kom med posten i løbet af ugen fra Netmaling - nemt! Så var det bare at komme i gang lørdag morgen, for halvdelen af de 12 trin var blevet grundmalet. Flot farve og lækker maling - så går det som en leg.
 
Jeg læste på malingen, at den egner sig både til træ- og betongulve, og så var det nærliggende at skæve til de fire vinduesplader i stue og køkken. Ikke at jeg skal nedgøre nogens smag, men marmor har nu aldrig sagt mig noget særligt, og disse eksemplarer hører absolut ikke til de mest spændende.
 
Så jeg vovede forsøget og resultatet blev ganske fint. Nok ikke noget man skal kradse alt for meget i, men alternativet - at skifte vinduespladerne, som er muret ind under vinduerne - er en noget mere uoverskuelig opgave, så mon ikke det er nemmere at vedligeholde malingen?
 
?
 
 


Lars har bygget sit trappestillads, og søndag fik han tapetseret den ene side af opgangen.

 
 
I stuen ligger 11 trappetrin og et større repos linet op på rad og række, grundet og de fleste malet 2 gange. Jeg er spændt på det færdige resultat!?
Søndag bød på en del regn, men det tror jeg kun mit nye blomsterbed var glad for
 
 
Og sidst på eftermiddagen blev der da også en lille sprække i det grå skylag, som et stort blåt øje der blinkede til os. Mon det betyder er der kommer held ud af dagens 'åbent hus' derhjemme i Resenbro? Der lå en besked om at der havde været tre hold besøgende, så der kunne da være en chance.?2013-09-22T21:40:12.873+02:00

Muldvarpeskud?

Malerarbejdet skrider fremad, Lars blev færdig lørdag med at tapetsere ovenfor trappen - og her er stigen sat frem på stilladset til første omgang maling.?
 
 
 

Jeg har p.t. kun småopgaver, trappetrinene fik endnu en gang med rullen og vinduespladerne ligeså. Når nu jeg har fat i den grå maling har jeg også indlemmet den tallerkenrække, jeg fandt i en genbrugsbutik i sommer.Til gengæld fik jeg så tid at komme i haven, og det var herligt i det dejlige lune lørdagsvejr. Man kunne måske godt - ud fra billedet nedenunder - forledes til at tro at der var kæmpemuldvarpe på spil, og muldvarpe har vi da ellers også en del af i Hinge. Nogle "lus" skal der jo være i skindpelsen, her i Resenbro har vi kun haft besøg af en enkelt af slagsen, men den fortrak hurtigt. Der er vist ikke orm nok i vores karrige sandjord...

Her er der dog tale om en tobenet muldvarp, alias mig og min spade, som er ved at planlægge et fremtidigt surbundsbed. Jeg har tænkt mig at flytte nogle mindre Rhododendron med fra Resenbro sammen med aflæggere af de tyttebærplanter, som efter fire år pludselig er eksploderet i tilvækst. Tre fine Pieris-varianter, indkøbt i foråret, står allerede og venter i deres krukker, og mon ikke også det kan lade sig gøre at flytte nogle lyngplanter?

Jeg ved jo efterhånden af erfaring, at Rhododendron vokser overraskende hurtigt når de trives, så derfor skal de ikke plantes alt for tæt. Omvendt har jeg ikke lyst til at se på bar jord i flere år mens jeg venter, så planen er at de hver for sig får et passende bed nu, som så senere kan udvides ved at fjerne græsrabatterne imellem dem. Så må Lars bare øve sig i at køre slalom med havetraktoren!
Der blev også tid til overs til en oprydning i 'garagebedet', der har været mellemstation for adskillige af stauderne sommeren over. Her skulle gerne være plads til mine få roser.


Jorden langs med kvashegnet var groet til i ukrudt, men da jorden stadig var løs og lækker efter forårets gennemgravning var det ikke vanskeligt at grave alt det uønskede op. I stedet satte jeg en række Vinterglans, som jeg har opformeret i fra stiklinger i løbet af sommeren.De småplanter, som Rebecca hjalp mig med at plante ud i sommerferien får dog lov at stå ved hushjørnet endnu en tid. Der er en hel flok af de fineste små himmelblå Riddersporer, som jeg nok kan få glæde af et eller andet sted.

2013-09-29T19:45:41.496+02:00

Vovemod

Skønt, skønt sensommervejr i hele weekenden - perfekt til den planlagte planteflytning. Fredag eftermiddag nåede vi at grave nogle Rhododendron og et par Hortensia op i Resenbro, og lørdag formiddag kunne vi så i fællesskab (jeg var nødt til at have hjælp fra Lars, for ryggen har stået på "hold" den sidste uge) fylde muldvarpeskuddene ud med planter. Jeg havde også købt 10 små, helt almindelige lyngplanter (temmelig tåbeligt, når man nu bor på en veritabel hedegrund med latent invasion af Calluna Vulgaris), at fylde ud med.

Lars gravede endnu et par planter op hjemme, som han og Morten fik sat i jorden søndag. Nu kan man da godt se en mening med alt graveriet, ikke?
For mig var der stadig et par trappetrin og et gelænder, der skulle rulles over. Køkkenvæggene blev malet i en special-hvid, men jeg kan nu ikke se den store forskel. Derimod skal jeg da lige love for, at der var knald på den indkøbte maling til endevæggen i stuen. Det var nok lige her Lars mente at jeg udviste vovemod.

Efter første overmaling ændrede stuen unægtelig karakter fra pænt-hvidt til WAUOO-den-er-godtnok-blå.Men jeg tror fortsat på ideen, og bliver vist nødt til at snige mig en tur til Hinge i løbet af ugen for at male væggen færdig. Næste weekend er nemlig helliget Victor - og det er svært at vente 2 uger med at se det færdige resultat.


2013-10-13T17:39:48.435+02:00

Fod på loftet

Så fik vi også fod på det sidste loft - brædderne til køkkenloftet har ligget og ventet nogle uger.

Efterhånden har vi været 'over' alle lofter i stueetagen - i bryggerset med nye brædder, i badeværelse, stue og entre har jeg malet. I køkkenet valgte vi så at sætte nye ludbehandlede brædder direkte på de gamle profilbrædder.
Når man er to går det tju-hej, og vi synes resultatet taler for sig selv.


Ude har muldvarpene rigtig hygget sig i det lune vejr, lørdag var både for- og baghave fyldt med enorme 'skud', som Lars møjsommeligt vendte ved at grave græstørven af og fylde jorden på før tørven blev lagt på plads igen, så han kunne komme til at slå græsset.

Søndag så baghaven sådan ud:I stuen har jeg fået malet den blå væg anden gang, og nu synes jeg det ligner præcis det jeg havde forestillet mig! Farven på billederne snyder dog lidt, den er er i virkeligheden mere ovre i det petrolblå.De næste weekender står på familiefødselsdage, og det glæder vi os til så huset må vente. Samtidig er vi dog lidt spændte på hvad resten af efteråret byder på, for et ungt par har vist deres interesse for huset i Resenbro, og arbejder efter sigende på sagen....


2013-11-03T16:20:10.438+01:00

Novemberrusk

Efter en "friweekend" med hyggelige familiebesøg og alt for megen god mad var det lidt svært at komme ud af starthullerne i går. Vi havde nu heller ikke de store planer i Hinge, men glædede os bare til at få samlet trappen så det igen er muligt at komme op på førstesalen.
 
Fredag blev Lars sendt på arbejde, så jeg kørte alene ud og malede væggen bag trappen en sidste gang. Lørdag fik vi så skruet de fleste trin på, og jeg må sige at det har pyntet helt gevaldigt med en gang maling! Gelænderet er også klar til montering, men måske er det nemmere - når den tid kommer - at bakse møbler og habengut op uden? Vi tøver i hvert fald lidt, og har i stedet pakket alle trinene ind i kraftigt pap, så vi ikke behøver at tage så mange hensyn.
 
?
 

 
 
I sidste uge var smeden her for at gøre klar til et køkken. Ikke at det er lige forestående, men da der også skulle skiftes en radiator og vi derfor allerede havde tappet vandet af varmeanlægget, var det praktisk at få overstået. Nu kan vi få varme i huset igen, og man ved jo ikke hvornår vinteren sætter ind.
 
Her kan man så se hvor min kommende køkkenvask skal være:?


I haven har muldvarpene rigtigt muntret sig, der er friske skud overalt, og vi overvejer seriøst en fælde. Jeg har bare lidt svært ved at forlige mig med tanken efter at have set en sådan, makaber indretning..
Søndag havde vi bestemt os for en hjemmedag, der var efterhånden ved at ophobe sig en mærkbar dårlig samvittighed over alt det forsømte. Det blev så til rengøring og vasketøj for mit vedkommende, og Lars fik skiftet hjul på bilen og pakket havemøblerne sammen, men vi var åbenbart ret energiske og allerede færdige kl. 11. De værste byger så ud til at være drevet over, og vi bestemte os for at køre en eftermiddagstur til Hinge med et læs krukker (af den slags, der skal overvintre i garagen) og nogle udvalgte planter, som jeg kunne nå at grave op. Det blev til en sommerfuglebusk, en fuchsia, min lille gule Marselisborgrose, en klynge storkenæb, de 2 flotte staudesalvier fra vores bryllup og et par stauder mere.

 
 
Og så til sidst - forsøgsvis - gravede jeg en slyngplante op, som vi for 3 år siden havde med hjem fra Frankrig - Trompetblomsten. Det første 3 somre groede den fint i det varme hjørne af terrassen, men dette år så det ud til at den var gået til. Først hen i august opdagede jeg at den havde sat to spinkle rodskud, som da var omkring en halv meter høje. Da jeg gravede den op viste den sig at have et ret løst rodnet, men fra de friske rødder var endnu nogle friske skud på vej, så mon ikke det skal lykkes for den at etablere sig igen? Den har endnu ikke blomstret efter at vi købte den, men det er da et forsøg værd!

Vi kom til Hinge først på eftermiddagen og nåede akkurat at tømme traileren før et veritabelt uvejr kom blæsende ind fra syd. Kraftige vindstød, regn og hagl skyllede ned, mens vi drak en kop kaffe og ventede på et ophold. Planterne kom hastigt i jorden, og så skyllede det ned igen.

Men hvad, vi har vel også gjort os fortjent til en hyggeeftermiddag, med varm te og ild i kakkelovnen her i mørkningen.

2013-11-24T17:19:14.082+01:00

Novembersolskin

Søndagssolskin på en novemberdag er ren foræring - og i Hinge mærkede vi meget tydeligt i dag, hvorfor vi for et år siden tabte vores hjerter til dette sted! Hjemme i Resenbro lørdag morgen var alt knasende frossent, men da vi kom til Hinge (20 min kørsel) var der end ikke rim i græsset. En noget grå og fugtig dag, dog med lidt middagssol, og kl. 15.30 tog jeg et billede af det smukke lys fra den nedgående sol. På det tidspunkt af dagen er solen for længst forsvundet fra både hus og have i Resenbro.

 
 


Søndag morgen var der igen frosttungt, og solen magtede ikke at hæve sig  så meget over træerne at den kunne kigge ned i haven. I Hinge, derimod, havde den allerede tøet rimfrosten op kl. 9 og så stod den ellers på fuld sol hele dagen.

Efter et par uger med sygefravær og familiebesøg gik vi i gang med oprydning og færdiggørelse af nogle af de mange små hængepartier - lidt maling hist og pist, montering af vinduesbeslag og stikkontakter, ophængning af en lampe - men gav os også tid til bare at nyde lyset, solen og de fuldstændig vindstille dage.
Jeg fik plantet den sidste af min sølle tre roser og håber den vil trives hér i det lune hjørne.Og Lars måtte køre markisen frem allerede ved frokosttid, så vi kunne nyde udsigten uden blændende sol i øjnene.

En herlig dag, hvor vi atter måtte erkende at uanset hvad - så har vi stadig ikke fortrudt at vi valgte usikkerheden ved at købe hus nr. 2. Det bliver godt engang - det lover jeg!


2013-12-03T07:34:14.648+01:00

Adventssol


December kom lige så pludseligt som altid, men den sidste dag i november var smuk, stille og fyldt med sol. I terrassehjørnet mod syd føltes luften mild og forårsagtig, og den lave sol varmede stuen op til sommertemperatur gennem det store glasparti, så vi nød frokosten ved det nyanskaffede bord.

Lars fik makket trappegelænderet på plads igen og jeg fik lappe-malet det færdigt her og der. I soveværelset fik de gamle, grimme radiatorer en sidste gang maling, og førstesalens badeværelse blev ribbet for inventar. Her er mit juleferieprojekt - afslibning og maling af vægge, loft og vindue. Vi regner ikke med at brusebadet her skal bruges i hverdagen, så den gamle bræddebeklædning bliver bibeholdt. Med en grundig fugning af revner og sprækker skal det nok holde til gæstebadning, og linoleumsgulvet ser ud til at være tæt og intakt.

Det gamle toiletskab har jeg malet BLÅT og påtænkt en pyntefunktion i soveværelset. Billederne blev dog ikke for gode, jeg har ikke helt styr på blitzen og indendørs fotografering.


 1. december havde vi travlt fra morgenstunden. Ejendomsmægleren havde planlagt åbent hus, så dagen begyndte med oprydning og rengøring, men desværre udeblev gæsterne...

I Hinge skinnede solen igen, og Schneewitchen-rosen stod smukt med årets sidste blomster. Hjemme i spisestuen strålede en nyindkøbt Amaryllis med bolsjestribede blomster omkap med adventsdekorationen. December er skudt i gang og juletravlheden venter.

2013-12-15T17:39:27.613+01:00

Køkkendrømme


 
Vejret skifter og udsigter forandres - her er solnedgangen set to søndage efter hinanden i december. Nu nærmer vi os gudskelov snart vintersolhverv, og så kan vi glæde os til dagenes tiltagende længde.?

 
 
Som alle andre har vi også haft nok at se til i december, men det har nu mest været med arbejde og andre kedelige ting. Huset i Hinge trækker dog i os hver weekend, og i den forløbne uge fik vi så leveret vores nye køkken. De mange kasser fylder godt op i stuen, men det er da en luksus at alle skabe og skuffer var samlede ved ankomst...
 
 
 
 
Lars kunne ikke vente med at stille de første skabe op, her er min kommende bageafdeling, som også har en lille morgenmadsplads med udsigt. Jeg tror han allerede drømmer om at sidde her med sin morgenkaffe..?
?

 
 
?
 Jeg fik lov at gøre arrangementet færdig ved at skrue de fine håndtag på. Nu er det ene hjørne af køkkenet færdigt (bortset fra sokkel og gulvbelægning) - og godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt.

Men der bliver udfordringer nok i de andre køkkenhjørner, og vi skal nok få juleferien til at gå - og lidt til. Der skal jo også være tid til julebesøg, og vi har planlagt en lille julefrokost her i huset sammen med vores overnattende julegæster, så mon ikke næste weekend mest kommer til at handle om oprydning og lidt rengøring?
2013-12-29T19:44:49.546+01:00

VoksenjulEndnu en jul er passeret - men ikke helt i stilhed! Vi havde den fornøjelse at få besøg af 3 familiemedlemmer + en lille og fredelig hund, Mille. Det var hendes første besøg her, og hun opførte sig upåklageligt - det skete kun en enkelt gang, at hun så sit snit til at springe op i sofaen for at  'fange' én af disse gamle nisser, som min mor for ca. 35 år siden strikkede til mine børn.Nogle hyggelige juledage med snak, mad, vin og lækker hjemmelavet chokolade (fra min søster) og en lille whisky (fra min mor) i ny og næ. Lidt Bezzer Wizzer-quiz fik vi også tid til. Juledag pakkede vi madkurven og kørte ud til huset i Hinge - for afvekslingens skyld, og for at give min mor lejlighed til at se stedet for første gang.

Det blev en dejlig eftermiddag på 'byggepladsen', som vi selvfølgelig er lidt stolte af at vise frem.


Det skrider roligt fremad med køkkenopsætningen, men der er nu ikke så meget at vise billeder af. Lars har brugt de seneste dage på at etablere emhætten i det dertil hørende skab, og det var lidt af en præstation. Nu ligger inddækningen klar til maleren, og snart kan han fortsætte med de tre skabe til kogesektionen nedenunder.


Imens har jeg hygget mig i gæstebadet på første sal. Maling, maling og atter maling skal der til - men det er en indsats der tydeligt kan ses!Lidt solskin har vi også være heldige at få mellem regnbygerne, og himmelen har i det hele taget vist mange sjove sider af sig selv, som f.eks. disse noget specielle "lygtehuller" midt i en regntung sky.I morgen er det desværre hverdag igen for mit vedkommende, mens Lars holder fri indtil d. 6. januar. Det bliver spændende at se hvor langt han når med køkkenet!
2014-01-05T21:38:03.414+01:00

Køkkenmontørens juleferie


Min flittige montør-mand er snart også udlært køkkenmontør. Mens jeg passede mit arbejde i mellemjulen, brugte han sine fridage i huset i Hinge, og køkkenet begynder nu virkelig at ligne mine drømme!

Der mangler selvfølgelig stadig en del, elektrikeren skal lige lave nogle nye installationer før opvasker og komfur kan sættes på plads. Og så skal vi selv lave en bordplade med klinker til kogesektionen - den glæder jeg mig ret meget til at komme i gang med!

Endnu mere glæder jeg mig dog til vi når dertil, hvor jeg kan begynde at indrette og farvesætte køkkenet, for det er bevidst holdt ret neutralt og lidt for hvidt efter min smag.

Farver var der til gengæld i stuen sidst på eftermiddagen. Dagens tunge grå skydække gled pludseligt væk som et teatertæppe - og ind strømmede sollyset.2014-01-19T17:22:15.009+01:00

Lidt skævt er bedre end meget skævt...

Sidste weekend holdt vi helt fri og kørte en tur til Bornholm for at hilse på vores 8. barnebarn, som blev født den 16. december. En helt igennem dejlig og afslappet weekend hos de gæstfrie unge forældre, som oven i købet havde overskud til at beværte os med lækker mad og drikke fra fredag til søndag.

Felix er en lækker, rolig og omgængelig baby - her får han lige et aftenbad i køkkenvasken:På rejsen derover fik vi også tid til at besøge Victor og hans forældre, som stod klar med en dejlig frokost. Det er alt for lidt vi får set til børn og børnebørn, men altid skønt når det lykkes!

Her er Victor på hjemmebane og ret interesseret i hende den 'fremmede' mormor. Måske kan han godt huske at han besøgte os en hel weekend i efteråret?


Denne weekend blev så - næsten - helt normal, med et par arbejdsdage i Hinge. Kun næsten, fordi der lørdag skulle være en anden gangs-fremvisning af huset i Resenbro, og vi selvfølgelig var (og er) spændte på udfaldet. Den efterfølgende melding at kunden stadig er interesseret gør det ikke mindre spændende, men vi må jo vente og se hvad der sker.

Lørdag malede jeg badeværelse igen-igen, mens Lars fik klargjort bordpladen til kogesektionen. Søndag gik vi så målrettede i gang med at måle, regne og lægge fliser på den. Resultatet skal nok blive godt, men jeg må nu indrømme at jeg mangler nogle fingerfærdigheder (eller hvad det nu er), for det blev nu ikke helt så lige som jeg havde forestillet mig.

Pyt, nu skal det hærde en uges tid mens vi finder en passende kantliste, så jeg kan fuge bordpladen færdig. Mon ikke det hjælper på helhedsindtrykket?

Lars knoklede lidt videre med at få opvaskeren på plads. Der er mange detaljer i sådan et køkken - tilbage er indkøb og montering af en vandhane (og alt det andet under vasken:)) og selve vaskeskabet med affaldssystem m.m. Det ser godt nok indviklet ud - men mon ikke han også finder ud af det?2014-02-11T07:14:25.269+01:00

At holde fokus...

Efter at vi for 10 dage siden underskrev en købsaftale på vores hus i Resenbro, har dagene sneglet sig af sted. Som ejendomsmægleren så elskværdigt udtalte "så er alle købsaftaler i dag jo betingede", idet han mente at med fortrydelsesret og advokatforbehold er der altid en mulighed for køberen til at bakke ud. I vores tilfælde er der yderligere et lille forbehold fra købers side, om end hun klart gav udtryk for, at med 99,9% sikkerhed skal alt nok falde på plads. Forhåbentlig får vi en klar tilbagemelding fra mægleren i dag, hvor aftalefristerne udløber!

En smule usikkerhed trykker os dog, men vi har besluttet at anse huset for solgt og agerer derefter. Fredag blev der indkøbt gulvbelægning til det meste af huset, og flyttedatoen fastsat 2 uger frem.

Så i weekenden har hersket travlhed. Bil og trailer har fragtet de første par læs til Hinge, stuen derude er ryddet, køkkenet gjort færdigt til elektrikeren, og gæstebadeværelset står næsten klar. Det rykker, gør det, og vi forsøger at holde skarpt fokus på målet mens vi balancerer mellem tvivl og glæde.
Et tilbageblik på billederne fra udgangspunktet giver dog lidt fornemmelse af at vi ikke helt har spildt det år, der er gået siden vi købte huset:2014-02-24T09:11:26.217+01:00

Grønt lys

Fredag formiddag fik vi endelig bekræftet, at vores hushandel er på plads. En dejlig vished, især set i betragtning af at vi var i fuld gang med at flytte alt vores habengut.

2 raske knejter hjalp med slæbet, og vi fik så meget på plads at det var muligt at lave lidt aftensmad - og falde omkuld i sengen kl. 21.09. 

Lørdag formiddag ankom næste hjælpehold, som stod for installation af telefon/internet og vores ydmyge musikanlæg med dertil hørende virvar af kabler, stik og ledninger.

TDC var dog ikke helt klar med telefonledningen, så pt må vi klare os med en lånt mobilnet-installation.

Derfor dette korte indlæg uden billeder. Denne uges ferie skal bruges til at komme videre med færdiggørelse og indretning, og til at nyde de dejlige omgivelser.2014-03-11T21:17:45.788+01:00

Forårssol og en blå væg

 
En flytning tager meget af ens tid og - det må indrømmes - tager også mere af ens energi for hver gang. Man er jo ved at blive en ældre dame...
 
I hvert fald har der ikke være skyggen af overskud til fotografering og blogskriveri de seneste uger, men måske er det ikke så mærkeligt når man kigger tilbage på 'programmet':
 
 
Første uges 'ferie' gik med hhv pakning af flyttekasser og lægning af gulv. Fredag morgen afhentning af lejebil, som blev fyldt to gange og tømt ditto i Hinge. Derefter nåede de tre flyttemænd lige en flytning mere inden aften. Jeg nåede akkurat at finde lidt køkkengrej og have mad på bordet til Lars kom hjem igen.
 
Lørdag morgen blev gæsteværelset indrettet og kl. 11 holdt sønnike + 3 livlige unger i indkørselen, og vi fik hjælp til telefon, internet, musik mm. Nåede også en travetur med ungerne og en hyggelig middag.
 
Søndag holdt vi "hviledag" med udpakning og oprydning. En af de næste dage gik turen til Resenbro for at gøre rent og hente det (næst)sidste. Et læs blev afhentet af Blå Kors. Et andet kørt på genbrugspladsen. Hjemme fik jeg syet midlertidige gardiner til stuens store glasfacade. Sådan kan en ferieuge hurtigt gå...
 
Lørdag eftermiddag ankom yngste datter med mand og 2 børn, og denne weekend blev mest til hygge og dejlig snak, for vejret var ikke just indbydende. Mandag startede en ny arbejdsuge, men gæsterne blev heldigvis et døgn mere:)
 
Endnu en weekend blev brugt på afhentning af ting, sager, skidt og skrammel fra garagen i Resenbro. Vi var flittige og fik også tømt både drivhus og have, og fik afleveret hus og nøgler til vores køber. Søndag nåede vi at hente 2 trailerlæs - og SÅ kom solen frem!
 
?
Det næsten-færdige køkken
 

Den blå-blå væg i stuens læseafdeling

Min kommende hjemmearbejdsplads
...og solen har så meget magt nu, at den tvinger mig ud i haven straks efter arbejdstid, og jeg NYDER det i fulde drag.

Men havebilleder og blogskriveri må vente, der er ikke mere energi tilbage for i dag.
2014-03-21T11:54:00.977+01:00

To skridt frem og ét tilbage
Nu manglede vi bare at hente et par læs fliser og brænde fra haven i Resenbro - så jeg glædede mig vildt sidste weekend til endelig at kunne koncentrere mig om den nye have, og til at komme lidt videre med færdiggørelse og indretning af huset. Lørdag formiddag knoklede vi med at fylde den store, lånte trailer med sten, og nåede at køre to læs hjem inden frokost.

Jeg syntes jo nok, at kadaveret var noget ømt, og det var vel ikke så mærkeligt, men søndag var jeg flad som en fregne og tilmed træt og utidig. Mandag morgen lå jeg med næsten 40 i feber og sov dagen væk. Influenza - øv!

I dag, fredag, er jeg ikke helt ovre det endnu, stadig mat og Dizzy. Lars lå også på langs i går, men er allerede i gang igen derude, han er ikke sådan at stoppe!

...nu har jeg rugbrød og leverpostej i ovnen, efter frokost vil jeg forsøge at gå ud med min fine, nye Felcosaks og rydde lidt mere op i de kaotiske pilebunker, som Lars formåede at lave i søndags. Stubbene var for høje, så de blev filet ned med motorsaven inden jeg så meget som nåede at klippe de flotte, kraftige sommerskud af. Kunne ellers godt tænke mig at bruge dem til et flethegn rundt om den nye hønsegård...

Her et par billeder af sidste uges start på en oprydning i de gamle bede.


2014-03-30T21:26:41.129+02:00

En sten så dagens lys

Da vi i går fra terrassen fulgte landmandens stræben med harven stoppede han pludselig op, og sprang ned fra førerhuset for at rode med 'et-eller-andet'. Øjeblikket efter fortsatte han harvningen, men efterlod en stor mørkebrun knold midt på marken. Vi talte om hvad det kunne være, men glemte det så hurtigt igen.Først ved solnedgang blev det tydeligt, hvad den unge landmand havde fået rodet op af jorden - solen oplyste en kæmpemæssig og nærmest firkante sten, som lå der og så ud som om den var faldet ned fra månen.

Ufatteligt stærkt grej, landmændene har i dag, og ufatteligt hvordan en sådan kæmpesten pludselig kan dukke op i en plovfure.

Smuk er den i aftenlyset og - set fra mit vinduesperspektiv - lige så imponerende som Bornholms Rokkesten.
2014-04-07T21:59:30.725+02:00

Forestilling uden billeder

De seneste aftener har vi haft en helt særlig underholdning ved aftensbordet, som desværre ikke har været mulig at forevige - derfor kommer historien i dag uden billeder:

Vi bemærker at en stor rovfugl kommer svævende og lander midt på den nyharvede mark uden for vores vindue - lige i nærheden af den store marksten. En musvåge må det være, men jeg har nu aldrig set en rovfugl sidde på jorden. Den letter forsøgsvis, flyver lavt over marken og lander igen måske 50 m derfra. Om og om igen til det bliver mørkt og vi ikke længere kan se den.

Næste morgen er den der igen (eller endnu?), og vi ser den med jævne mellemrum hen over dagen. Mens vi spiser til aften kommer en artsfælle og sætter sig et godt stykke derfra. Forestillingen begynder - skiftevis letter og lander de to fugle gang på gang, indtil de pludselig mødes i luften i en heftig parring. Ligeså pludseligt flyver de væk i hver sin retning.

Aftenen efter følger vi nøjagtig den samme forestilling, og senere er den ene fugl kommet tilbage nogle gange. Utrolig smuk med de enorme vinger bredt ud i et glidende fald.

Som sagt har det ikke været muligt at fotografere, afstanden var for stor og fuglens farver går fuldstændigt i ét med markens. Til gengæld fik jeg - gennem køkkenvinduet - et billede af flagspætten, som vi ofte hører fra trætoppe i nærheden. Den havde lige udset sig en pilestub, som blev grundigt bearbejdet så bark og ved stod om ørerne på den. 
Stubbene i sig selv er ikke så kønne, nu hvor de er skåret ekstra ned og ribbet for sidste års skud, men erfaringen har jo vist at de nok skal skyde igen. Alligevel har vi bestemt os for at plante en 'indvendig' hæk af paradisæble, så jeg har renset jorden for brændenælder, mælkebøtter og skvalderkål, og ser frem til at hente planterne på fredag.
Fik også luget staudebedet og klippet de visne toppe, så man kan se de første, ydmyge løgplanter. Stauderne er godt på vej, og det skal nok blive grønt hen over sommeren!014-04-13T21:30:03.998+02:00

Sådan set fra oven..

Sikken en blæsevejrsweekend, og så tilmed byger der kommer og går. Ægte aprilsvejr, men det skulle ikke forhindre os i at få plantet alt det vi hentede hjem på traileren i fredags!

50 paradisæblebuske, 2 æbletræer (Ingrid Marie og Discovery), 1 kirsebærtræ og 1 blommetræ (grøn Reine Claude), et par krydderurter og 2 blåbærbuske. Og ikke at forglemme de to særlige træer, som vi havde bestilt hjem: Blodblommen "Trailblazer" og en fligetbladet Lind.

De to sidstnævnte har vi prøvet før, og vi var begge lidt kede af at efterlade dem i Resenbro, så der var ingen tvivl om at vi måtte prøve at anskaffe nogle tilsvarende træer. Det er så lykkedes nu, og det er to smukke træer.

Vejret har bare ikke været til fotografering - mellem bygerne har jeg storket rundt med trillebør, spade og greb. Plantet de 50 hækplanter, lagt et godt lag kommunekompost på og derefter et lag flis.Komposten hentede Lars efter at have ofret et par nye dæk til traileren. Flis har vi i bjergevis efter sidste års trærydning, men friske træer i en flishugger giver lange, grimme barkstrimler, som jeg ikke gider se på. Jeg har derfor længe spekuleret over hvordan jeg - nogenlunde nemt - kan sortere strimlerne fra den ellers fine træflis. Her er løsningen:


Mellem de 2 øverste pallerammer ligger hønsenet (brug ikke kyllingenet, som her, det er for finmasket.

Det groveste bliver liggende i sien og kan sorteres fra. Nede i 'kassen' ligger den fineste træflis tilbage, og den brugte jeg til surbundsbedene.


Den mellemgrove lægger jeg omkring og langs med hækplanterne, det skal nok holde på fugten og holde ukrudtet lidt i ave.

Her ses den nytilplantede frugthave bagerst i billedet - fotograferet fra husets førstesal for overskuelighedens skyld. Undrer du dig over at det grimme hønsehus er placeret lige midt i haven? Så skal der nok komme lidt forklaring en dag ved lejlighed, for der er skam mening med galskaben!Det nye lindetræ har fået en plads på første parket ved terrassen mod syd. Håber den kan klare vestenvinden.Blommetræet er plantet uden for køkkendøren - der hvor vores kommende aftenterrasse skal være (lidt af forklaringen på galskaben).Til sidst: Vi har haft glæde af de forelskede musvåger hele ugen, hver aften ved (vores) spisetid. I dag fik jeg zoomet mig ind på den ene (tror det er hunnen) efter parringslegen.2014-05-07T19:29:00.284+02:00

Forårsfester og forårsarbejde

Foråret kom tidligt og vi har nydt det, men der har være travlhed i det lille hjem. Eller rettere sagt: udenfor hjemmet! Først blev den lille mand herunder døbt i Nexø kirke:Ugen efter blev hans ældste kusine konfirmeret i Roskilde. Smuk som en prinsesse, men jeg har ikke fået tiltusket mig et foto af hende endnu. Begge begivenheder blev fejret med dejlige fester, som nødvendigvis måtte blive til weekendophold.

Hjemme i haven har foråret i mellemtiden taget fat. Det nye kirsebærtræ og blommetræerne har blomstret - og afblomstret.


Den lille, nye lind har foldet sine krøllede blade ud på smukkeste vis


Naboens kirsebær har blomstret overdådigt og smukt i skellet.


 Sommerblomster og urte-frølinger er vokset godt til i det primitive drivhus på sydterrassen, og det meste er nu blevet plantet ud.


Havens 2 tulipaner lyste op ved hushjørnet.


Efter 2 festweekender trængte både jeg og gemalen til nogle uforpligtende havedage, og vi havde hver vore områder at regere på. Lars indkøbte et par ekstra Azalea'er og udvidede surbundsbedet. Han fik også tid til at lave et nyt hegn ved terrassen, så hans vin kan få noget at klatre i.

 Denne smukke Azalea købte han til mig!


 Mens Lars arbejdede i baghaven mod syd fortsatte jeg hvor jeg sidst slap i forhaven. Her kunne jeg også nyde synet af de skønne æbleblomster.


Hov, dette billede hører til Lars' afdeling. Her har han ryddet omkring en gammel Rhododendron, givet den ny jord, gødning og flis og selskab af et par mindre surbundsplanter.


 Jeg 'kom igennem' det gamle buskads ud mod vejen. En langsommelig tørn med at fjerne ukrudt, selvspirede ahorn og mahony og seje rodskud fra diverse buske. Nu er der plads og lys mellem buske og træer, hækken får en chance mere og jorden er dækket af et lag kompost, som skal blandes i sandjorden. Gravearbejdet er ikke færdigt endnu, for jeg vil udligne noget af græsplænens niveauforskel, men mangler at bestemme mig for hvordan bedet skal afgrænses.Og så var der også lige hønsene, som vi havde med hjem fra Sjælland, men det er en helt anden historie:)